Харків, Сєвєродонецьк, Одеса, Дніпро, Київ, Львів… Юні тенісисти з різних куточків України стануть учасниками Elina Svitolina Tennis Camp у Болгарії

З 16 по 26 вересня 2022 року проходитиме щорічний захід Фонду Еліни Світоліної – ES Tennis Camp. Це спортивно-тренувальний табір для обдарованих спортсменів до 12 років з числа тих, хто входить до рейтингу Федерації тенісу України. Відбір кандидатів здійснювали фахівці Фонду Еліни Світоліної та експерти міжнародного рівня, які працюють з гравцями національних збірних.

«Вік 12 років є знаковим для юних тенісистів, на цьому етапі відбувається їхнє становлення, – наголошує Еліна Світоліна. – Цього року ми сфокусувалися насамперед на допомозі дітям, які були змушені покинути свої домівки. Але зрозуміли, що традиція спортивно-тренувальних таборів не має урватися через війну. Юні таланти повинні мати можливість розвиватися, вчасно отримувати потрібні знання та навички, щоб не втратити свій потенціал».

Участь у цьогорічному таборі, що проводитиметься у болгарському місті Созополь, на базі міжнародного тенісного центру «Tennis Center Santa Marina-Sozopol», братимуть дев’ятеро хлопців і дев’ять дівчат з України, а також четверо найкращих спортсменів із Болгарії. Проживання, харчування та тренування, як зазвичай, будуть для них безкоштовними. Учасникам з України передбачена компенсація на транспортні витрати.

«Такі табори проводяться Фондом Еліни Світоліної від початку його існування, – каже директорка фонду Анна Поповченко. – Ми щоразу аналізуємо показники учасників, щоб досягати якомога кращих результатів. Прагнемо створити всі умови для того, щоб діти демонстрували істотний прогрес і розуміли, на що вони здатні. Це – наш внесок у їхнє майбутнє як професійних спортсменів».

Головною наставницею дітей, як і в попередні роки, буде заслужена тренерка України Альона Светова. На учасників чекають тестування, загальна та спеціальна фізична підготовка, групові й індивідуальні тренування технічного характеру, тенісні тренування ігрового спрямування, тренувальні матчі, командні ігри на виявлення лідерських якостей. А крім того, заняття – індивідуальні й у малих групах – з теорії, тактики та психології, індивідуальні консультації з психологом. 



Список учасників із України

Дівчата

1

Ніколаєва Анастасія Дмитрівна

Дніпро

2

Назаренко Олександра Євгенівна

Одеса

3

Олексин Валерія Антонівна

Львів

4

Чухліч Ірма Віталіївна

Львів

5

Савченко Каріна Віталіївна

Сєвєродонецьк

6

Гучко Єлизавета Сергіївна

Львів

7

Білик Дар’я Дмитрівна

Чайки, київська область 

8

Єгорова Варвара Олексіївна

Київ

9

Цибульська Тереза Олександрівна

Тернопіль

 

Хлопці

1

Осика Юрій Петрович

Львів

2

Талама Антон Андрійович

Львів

3

Добишев Єгор Денисович

Київ

4

Фільчаков Глєб Олександрович

Харків

5

Золотайкін Данило Дмитрович

Харків

6

Яцута Богдан Сергійович

Харків

7

Світлак Єлізар Володимирович

Харків

8

Горецький Георгій Олександрович

Одеса

9

Малий Максим Миколайович

Чорноморськ

Еліна Світоліна відкриває власний благодійний фонд в Україні і буде підтримувати молодих тенісистів

Перша ракетка України і топ гравець світового рейтингу WTA Еліна Світоліна запускає нову ініціативу, покликану допомагати молодим спортивним талантам досягати висот у тенісі – благодійний фонд Elina Svitolina Foundation.

Метою організації і її засновниці стане розвиток спорту і тенісу в Україні, підтримка і допомога талановитим дітям.

«Я переконана, що талановитої молоді потрібно надавати всебічне сприяння. Теніс дав мені дуже багато – і тепер моя черга допомагати, ділитися власним досвідом і знаннями, а також надати нові можливості для тих, хто тільки починає свій шлях. Моя мета – відкрити двері великого спорту дітям в рідній Україні, а можливо, і запалити нові українські зірки на світовій спортивній арені. Теніс навчить їх самодисципліні та необхідності працювати над собою з повною віддачею кожен день. Ці навички цінні не тільки на корті, але і в житті », – каже Еліна Світоліна.

Фонд Еліни Світоліної надаватиме стипендії на розвиток молодих талантів, навчання грі в теніс і участь в міжнародних турнірах, займатися організацією спортивних таборів та інших освітніх програм, розвивати спортивну інфраструктуру, в тому числі в планах Фонду відкриття тенісних кортів в різних областях України.


Еліна Світоліна – перша ракетка України, яка встановила безліч національних рекордів. Здобула перемогу в 13 одиночних турнірах WTA (Women’s Tennis Association), в тому числі WTA Finals 2018. Третя ракетка світу в професійному світовому рейтингу WTA (2019, 2018), півфіналістка турнірів Великого шолома (Wimbledon 2019 і US Open 2019). Підтвердила звання найсильнішої тенісистки України та однієї з найсильніших спортсменок світу в цьому виді спорту.